GLAD: Rektor Steffen Røykenes ved KVS-Bygland er glad for at skolen har fått 750 000 i støtte. Foto: Petter Olsen

Stor julegave til KVS-Bygland

KVS-Bygland har fått til sammen 750 000 kroner i støtte fra ulike aktører.

− Det er en kjempegod julegave for oss. Vi kan iverksette ting vi ellers ikke kunne gjort, sier rektor Steffen Røykenes ved KVS-Bygland til sambåndet.no.

Skolen har fått 550 000 kroner i støtte fra Gjensidigestiftelsen til ridehall.

− Det er et samarbeid mellom oss og Bygland idrettslag for å få opp ridehallen. Det vil dekke cirka halvparten av totalkostnadene. De resterende pengene vil vi etter nyttår gå i gang med å søke aktuelle aktører for å få inn.

Naturbruk
I høst skulle KVS-Bygland ha startet med tredje år på naturbruk, men på grunn av bare to elever som svarte ja til tilbud om opptak på VG 3, har skolen ikke tatt i bruk godkjenningen for VG 3 naturbruk kommende skoleår. Men de siste årene har skolen merket en økning i søkningen på hest- og hovslagerfaget, og Røykenes tror en ridehall vil bety flere søkere.

Attraktivt tilbud
− Da vil vi få et mer attraktivt tilbud på hest- og hovslagerfaget. Vi vet at elever har takket nei til plass på linjen på grunn av at vi ikke har ridehall. Vi har et veldig flott stallanlegg, og elevene er veldig fornøyd med hest- og hovslagerfaget, men vi mangler ridehall. Uten ridehall er aktiviteten begrenset på vinterstid, sier han.

Kjærkommen støtte
KVS Bygland har også fått 100 000 kroner i støtte fra Bygland kommune og 100 000 kroner i
støtte fra Setesdal regionråd til markedsføring.

− De 200 000 kronene er markedsføringstilskudd. Det er veldig kjærkomment. Vi bruker mye penger på å få inn elever, sier Røykenes og tilføyer:

− Pengene vil gå inn i den aktiviteten vi driver for å rekruttere elever, som skolebesøk og messer. Vi skal ha en besøkshelg i januar for 10. klassinger som tenker å begynne i 1. på videregående til neste høst.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.